Vores beagle hvalpe fødes og opvokser alle inde i huset, dvs. at de først 3 uger bor hvalpene og deres mor i en fødekasse i vores soveværelse, så vi konstant kan overvåge dem. Efter 3. uge flytter hvalpene nedenunder i vores stue/alrum, i en hvalpegård. De sidste 1-2 uger, før de flytter, har hvalpene adgang til haven (hvis årstiden tillader det), og introduceres til de andre voksne beagler, alt efter hvor beskyttende deres mor er.

Vi lægger meget vægt på at vores hvalpe er mentalt sunde og er godt socialiserede. I løbet af den tid de er ved os introducerer vi dem for alle de lyde, og ting, vi kan komme på (fyrværkeri-cd, støvsuger osv.) Da den ene af os går hjemme, er hvalpene aldrig overladt til sig selv i længere tid. Hvalpene oplever også at køre bil og får mødt alle slags mennesker.

Vi følger en mental trænings plan (SuperDogProgram), der tager udgangspunkt i det stadie hvalpen befinder sig i for at stimulere den mest muligt i sin opvækst. SuperDogProgram er et trænings program der udsætter hvalpen få små kontrollerede stress situationer. Dette er med til at styrke hvalpen hjerterytme, immunforsvar og hjælper hvalpen til at håndtærer stress beder senere i livet. SuperDogProgram bruges til alle militærhunde og servicehunde.

Du kan finde mange video på youtube om hvordan Super Dog Program / Bio Sensor Program fortages.

Man ved hvor vigtigt det er at stimulere børn i den tidlige alder, ligeledes kan vores hunde have gavn af en tidlig stimulans og udfordring.

Vi har for det meste kun 1 kuld om året, for at sikre at vi har tid til hvalpene og overskud til at lægge de fornødne kræfter i socialiseringen af dem.

Alle vores beagler er til hverdag inde, og lever deres liv som familiehunde.

Vores løbegård bruger vi kun til adskillelse når der er løbetid, eller hvis der ikke er nogen hjemme. Den er i åben forbindelse med en del af vores udhus, så hundene kan være inde eller ude efter eget valg.

Vi bor lidt småt og ikke kan leve op til afstandskravene for at få kennel tilladelse, det er derfor, fra tid til anden, nødvendigt at finde nye hjem til nogle af vores hunde, som vi ikke kan bruge i vores avlsplaner. Dette er aldrig en sjov ting men nødvendigt hvis vi vil holde en god kvalitet i vores opdræt. Vi følger alle hunde vi tidligere har ejet nøje, og de altid vil have en plads i vores hjerter.